Veelgestelde vragen


Wat betekent deze transactie voor mijn huidige portefeuille bij Symbid?

Uw huidige portefeuille bij Symbid wordt niet beïnvloed door de transactie tussen Symbid en SeedBlink. De investeringen die je hebt gedaan zijn een directe deal tussen jou en de ondernemer, Symbid is geen juridische partij in deze deals.


Zijn er waardeveranderingen in mijn Symbid portefeuille?

Uw portefeuillewaarde is niet aan verandering onderhevig. De huidige waarde van uw portefeuille is gebaseerd op de laatst publiekelijk bekende waardering van de bedrijven waarin u heeft geïnvesteerd.


Kan ik mijn investering terughalen?

Het is niet mogelijk om restitutie van uw investeringen aan te vragen. Het is mogelijk om uw investering in de investeringsronde te verkopen aan een andere investeerder, u kunt contact opnemen met de ondernemer om te vragen of er investeerders met interesse zijn. We zijn van plan om in de nabije toekomst een secundaire markt te introduceren, dit is een van de toevoegingen die het SeedBlink-platform voor Symbid zal brengen. Meer informatie volgt wanneer we dit product lanceren.


Zijn er risico's verbonden aan de transactie met betrekking tot mijn investering?

Er zijn geen risico's verbonden aan uw huidige investeringen via Symbid. De investeringen die je hebt gedaan zijn een directe deal tussen jou en de ondernemer, Symbid is geen juridische partij in deze deals.


Ik heb een actieve converteerbare lening via Symbid, wat gebeurt hiermee?

Er zijn geen wijzigingen in de huidige converteerbare leningen die via Symbid worden gefaciliteerd. De investeringen die je hebt gedaan zijn een directe deal tussen jou en de ondernemer, Symbid is geen juridische partij in deze deals.


Is er een nieuwe dealflow waar we toegang toe kunnen krijgen?

Met de overname zullen we in de nabije toekomst ook grensoverschrijdende deals aanbieden aan onze investeerders. Dit betekent dat u in interessante europese tech deals kunt investeren.


Hoe vraag ik toegang tot SeedBlink-deals aan?

Ben je geïnteresseerd in de laatste deals/projecten, meld je dan aan via deze link. We hebben een speciale aanbieding voor early adopters van 3 maanden gratis lidmaatschap van de SeedBlink Club, waarmee je toegang krijgt tot privédeals en meer diensten.


Gaan de ondernemers meer updaten met de nieuwe optie voor portfoliobeheer die Symbid biedt?

We zijn van plan om de tool voor portefeuillebeheer die SeedBlink aanbiedt ook aan onze investeerders aan te bieden. Deze tools zijn afhankelijk van de info die we krijgen van de ondernemers. We zullen alle ondernemers motiveren om vaker te updaten en kunnen leren van de manier waarop SeedBlink hier momenteel op inspeelt. Er zullen in ieder geval meer middelen beschikbaar zijn om hieraan te werken.


Hoe zullen Symbid-investeerders worden beïnvloed door deze M&A?

Tegen het einde van 2022 streven we ernaar het aanbod, de technologieën en diensten van de twee bedrijven op elkaar af te stemmen voor investeerders. Alle huidige investeringen worden niet beïnvloed. Vanaf 2023 zullen nieuwe tools en mogelijkheden beschikbaar zijn/komen voor investeerders.


Symbid investeerders zullen profiteren van:

  • Portefeuille diversificatie met meer kansen in technologie en regio's in heel Europa.
  • Toegang tot nieuwe functionaliteiten en diensten - zoals vervolg- en secundaire markt, tools voor portfoliobeheer, platform voor actieve betrokkenheid en educatieve programma's.
  • Meer kansen voor portfolio bedrijven (vooral in de technologiesector) om nieuwe financieringsrondes binnen te halen en ondersteuning te krijgen van het ondersteunende netwerk dat we samen aan het bouwen zijn.
  • Team expertise - beide oprichtende teams zetten de missie voort om de toegang tot risicokapitaal te democratiseren.

En samen kunnen we Europese innovaties vormgeven, aangezien Symbid en SeedBlink hun krachten bundelen om de infrastructuur voor technologiefinanciering en investeringen van particuliere bedrijven te consolideren.


Hoe ziet de dealflow er in de toekomst uit voor Symbid investeerders?

In 2022 zal Symbid de branches waarin we actief zijn blijven bedienen, terwijl onze focus in toenemende mate op technologische bedrijven zal liggen. Na de integratie (begin 2023) zal de Symbid-divisie de strategie van SeedBlink aanvullen en zich specialiseren in pure technologie-startups en scale-ups en als mede-investeerder naast institutionele investeerders optreden in dergelijke kansen.

Voor early adopters nodigen we Symbid-investeerders uit voor SeedBlink-deals met een speciaal Club-lidmaatschap.


Hoe wordt het Symbid-team geïntegreerd?

SeedBlink integreert het Symbid-team, d.w.z. Robin Slakhorst, één van de oprichters van Symbid, wordt adviseur, Robbin Hoogstraten wordt Country Manager Nederland SeedBlink en Steve Slakhorst wordt lid van het product managementteam.


Heb je een vraag die je niet in de FAQ hebt gevonden? Bel ons dan via +31 (0)10 890 0400 of stuur een mail naar info@symbid.com