Symbid is The Funding Network™

Where companies get funded and grow 

Onze visie
Over de hele wereld komen mensen steeds makkelijker met elkaar in contact. Hierdoor hebben zij goedkopere, snellere en makkelijkere toegang tot producten en diensten. Het huidige financieringsklimaat weerspiegelt deze nieuwe realiteit nog niet.

 

Ondernemers en investeerders, de ruggengraat van onze economie, komen vaak obstakels tegen in hun zoektocht naar financiering, groei en investeringsmogelijkheden.

 

Het wordt tijd dat we de toegang tot kapitaal heroverwegen.

 


De Symbid oplossing
Onze missie is om financiering voor MKB-bedrijven te vergemakkelijken door efficiënte en transparante technologie.

 

Symbid begon in 2011 als een van de eerste aandelen crowdfundingplatformen ter wereld. Als wereldwijd voorloper op het gebied van online financiering, identificeerde Symbid als één van de eerste de behoefte aan data-gedreven MKB-financiering. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van geavanceerde monitoring en data services voor het MKB. We gebruiken onze revolutionaire technologie om alternatieve en traditionele financieringsvormen bij elkaar te brengen.

 

In maart 2015 lanceert Symbid haar oplossing voor het MKB-financieringsprobleem: The Funding Network™. The Funding Network™ geeft ondernemers directe toegang tot verschillende vormen van financiering en biedt tegelijkertijd investeerders volledige transparantie op hun portfolio – allemaal mogelijk gemaakt door onze online investerings- en monitoring technologie.

 

 

Korstiaan Zandvliet, Symbid medeoprichter en CEO

“We zien steeds meer dat volledige industrieën zich concentreren in een enkele online gemeenschap – ook wel go-to platformen genoemd.

 

Toen Spotify werd gelanceerd in oktober 2008, had niemand kunnen denken dat oprichter Daniel Ek’s droom over een eenvoudige toegang tot muziek waarheid zou worden. Zijn ‘ muziek moet vrij toegankelijk zijn’ mentaliteit werd belachelijk gemaakt door de grote muziekbazen. Vandaag de dag is Spotify echter de Netflix van muziekwebsites. Wat Spotify is voor de muziekindustrie, is Uber voor persoonlijk vervoer en Airbnb of Booking.com voor overnachtingen. Er is één industrie in het bijzonder die deze democratiserende impact van het digitale tijdperk nog niet heeft meegekregen: financiën.

 

Recente financiële crisissen en strengere bankregulering zorgen voor een groot gat in de mogelijkheden voor MKB-bedrijven. Deze ‘equity gap’ is klaar om te worden ingevuld door een gecentraliseerd platform voor alternatieve financiering met gestandaardiseerde data protocollen.

 

Het ontwrichtende, horizontale, online model van Spotify, Uber en Airbnb is de logische volgende stap voor een financiële industrie die nog gegrond is in een traditionele, verticale, offline omgeving.

 

Symbid gebruikt revolutionaire technologie om alternatieve en traditionele financiering te verbinden, om zo de meest efficiënte kapitaalmarkt voor particuliere bedrijven te creëren.”

 

“The Funding Network™ van Symbid wordt de meest efficiënte kapitaalmarkt voor particuliere bedrijven.”

 


Maarten van der Sanden, Symbid medeoprichter en COO

“Peer-to-peer financiering verandert snel naar een levensvatbare bron van kapitaal voor het MKB. Dit is niet alleen het gevolg van de nasleep van de financiële crisis van 2008. De opkomt van online financieringsplatformen is ook te wijten aan een dieper, onderliggend verlangen van mensen, ondernemers en investeerders om hun markten, bedrijven en levens te vernieuwen, te innoveren. In dit digitale tijdperk van samenwerking gaat crowdfunding echt over het terugnemen van de controle over onze financiële toekomst.

 

Simpel gezegd, mensen tonen een steeds sterker verlangen om in elkaars toekomst te investeren. Vandaag de dag is het de ‘crowd’ waar we in geloven.

 

We worden steeds weer verrast door de rol die emotie speelt bij de ondernemers en investeerders die bij ons komen. Deze natuurlijke aandrang om onderdeel uit te maken van iets groters, om samen te werken en te verbinden, is de kern van The Funding Network™. We bouwen een platform dat zowel functioneel als emotioneel is. Een bijzondere paradox die ons efficiënte financiële oplossingen biedt, maar tegelijkertijd voldoet aan onze menselijke behoefte aan vertrouwen.

 

Wij geloven dat alle soorten bedrijven en investeerders, groot en klein, dezelfde behoefte delen aan een meer bottom-up en democratische manier van het structureren van de manier waarop we bedrijven financieren. Het is onze missie om traditionele en alternatieve financiering, investeerders en de ‘crowd’ met elkaar te verbinden. Zo worden we ’s werelds eerste online financieringsnetwerk.

 

Of je nu een ondernemer, investeerder of werknemer bent, we willen allemaal verbinden, financieren en groeien. Daarom werken we bij Symbid naar één principe: investeer in elkaar.”

 

“Investeer in elkaar.”

 


Robin Slakhorst, Symbid medeoprichter en CCO

“We voorzien dat de crowdfunding industrie een gestage overgang zal maken naar een hybride model waarin individuele, angel, micro-, meso- en macro investeerders bij elkaar komen om op wereldwijde schaal groeikapitaal voor het MKB te leveren.

 

Deze volgende stap in online financiering draait om het efficiënt verbinden van mensen op basis van gestandaardiseerde gegevens. Deze zorgen op hun beurt voor een betere verdeling van de middelen. Betere informatie betekent betere deals.

 

Het introduceren van ons aandelen crowdfundingplatform in 2011 was onze eerste stap richting een betere stroom van financiering wereldwijd. We gebruiken onze kennis en ervaring en introduceren een revolutionaire technologie die de complexe regels rondom investeren versimpelt. The Funding Network™ van Symbid verbindt ondernemers met alle vormen van financiering: traditionele en alternatieve.

 

Met ons gebruiksvriendelijke dashboard hebben investeerders beter zicht op hun investeringsportfolio, met volledige transparantie over mogelijke risico’s en rendementen. Ondernemers die op zoek zijn naar kapitaal kunnen hun bedrijfsinformatie, gebaseerd op XBRL accounting data, uploaden op The Funding Network™. Door het bevorderen van een meer transparante en efficiënte manier van zakendoen, creëren we een betere kapitaaltoewijzing.

 

The Funding Network™ verbindt in essentie de groeiende ‘crowd’ van sociale investeerders met bestaande financiële instituties in een horizontaal, hybride model. We zien dit als een logische stap voor de financiële industrie in dit digitale tijdperk.

 

Symbid maakt het voor zowel investeerders als ondernemers makkelijker, sneller en beter betaalbaar om financiële activa te beheren.

 

Dit is hoe kapitaal beter zal kunnen rondstromen”

 

“The Funding Network™ van Symbid laat kapitaal vrij stromen”.